top of page

Ensemblen sommaren 2019

Regissören Tomas Granehag

Tomas Granehag
regi och scenbearbetning i sommarens uppsättning av Emil i Lönneberga

Tomas är den ene av grundarna till det nystartade Höglunda Teater.
 
Han har arbetat som regissör, skådespelare, manusförfattare i över tjugo år. 

Vid sidan av detta älskar han att läsa böcker så till den milda grad att han 2015 tog en kandidatexamen i Biblioteks- och informationsvetenskap på Linnéuniversitetet.
 
Numera varvar han sitt frilansande teaterliv med att arbeta som bibliotekarie på ett gymnasium i Stockholm.

Linda Forss
spelar mamma Alma

Linda är bosatt i Undersåker och sprungen ur Husåspelet och den stora kärleken till människan och berättelserna som finns i oss alla.
 
Hon arbetar som infotainer, sångerska och berätterska. Hon har gjort flera egna berättarproduktioner såsom Berg och Bottnar vilken hon framför med Jens Comén och Janne Hemmingsson. Hon skräddarsyr också föreställningar som blandar kunskap med underhållning.

I år 2019 är hon aktuell som manusförfattare och regissör för produktionen De va mæ - vår historia om Husåspelet som har premiär midsommarveckan. 

Iréne Granehag

Iréne Granehag
spelar Krösa-Maja

Iréne är den andra av grundarna av det nystartade Höglunda Teater.
 
Hon är född i Järpen men bosatt i Stockholm sedan ett antal år. Kärleken och längtan till Jämtland är ännu stor. Hon ser därför fram emot att få möjlighet att spendera mer tid i sina barndomstrakter.

Iréne har en gedigen erfarenhet som musikalartist  och skådespelare på scener runt om i landet. Oscarsteatern, Stockholms Stadsteater, Östgötateatern, Säffleoperan är några av de scener hon har huserat under åren. 

 

53155837_387692902029502_783061954125941

Urban Frånberg
spelar pappa Anton
 
Urban är en Östersundskille som bott i Göteborg och Stockholm men som förra året längtade hem. Han tog sitt pick och pack och flyttade tillbaka efter 28 år.
 
Urban har arbetat på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och spelat i Pippi Långstrump på Chinateatern, Göta Lejon och Oscarsteatern i Stockholm. Haft roller i barnprogram på TV, bla i julkalendern Tjuvarnas Jul.
 
Nu håller han bland annat i quiz på Gamla Teatern och på tillställningar runt om i Jämtland. 

 

53514148_2309749255977612_64453032575510

Anders Axelsson
spelar drängen Alfred

Anders är bypojken från Vessigebro i Halland som flyttade till Stockholm för att förverkliga sin stora dröm att arbeta som skådespelare.

Han har bl.a. medverkat i Kanal 5´s humorprogram Partaj, spelat Strindbergs, Dödsdansen på Strindbergs Intima Teater och medverkar i Anna Odells nya långfilm, X & Y. I vår är Anders aktuell med en dramatisering av Hasse Alfredssons, Idioten på Intiman i Stockholm.

 

bottom of page